Ενημέρωση από και προς το Σύλλογο για τα ζητήματα της κρίσιμης αυτής συγκυρίας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σε αυτήν τη εξαιρετικά κρίσιμη συγκύρια για όλους και όλες μας, ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του να έρχονται σε επικοινωνία μαζί του για ενημέρωση για το ποια κατάσταση επικρατεί στους χώρους δουλειάς μας, καθώς και για κάθε κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας (απολύσεις, περικοπές στο μισθό, αναγκαστικές άδειες, εξαντλητικά ωράρια, μη επαρκή μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού κ.α.). Όπως βέβαια και για τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε στη νέα αυτή δυσχερή συνθήκη που διαμορφώνεται τόσο στους χώρους εργασίας, όσο και γενικότερα.

Είναι κρίσιμο να μην μας κυριεύσει ο φόβος και η απελπισία, αλλά να συνεχίσουμε να ορθώνουμε συλλογικές αντιστάσεις με κάθε δυνατό τρόπο, λαμβάνοντας προφανώς υπόψη τις όποιες τρέχουσες αντικειμενικές δυσκολίες έχουμε για την οργάνωση και την υλοποίηση των αντιστάσεων αυτών.

Είναι ανάγκη να προχωράμε σε συλλογικές παρεμβάσεις και καταγγελίες (τόσο μέσα απο ανακοινώσεις και δράσεις όσο και μέσα από θεσμικούς φορείς, όπως η Επιθεώρηση Εργασίας), ώστε να βάλουμε ένα φρένο στις διάφορες εργοδοτικές-κρατικές μεθοδεύσεις ενάντια στα εργατικά δικαιώματα και συμφέροντα, την υγεία, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Ο Σύλλογος δεν υπόσχεται -άλλωστε ποτέ δεν έκανε κάτι τέτοιο- ότι μπορεί να δώσει μια άμεση λύση στο όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε. Ωστόσο παραμένει ένα απο τα βασικά μέσα συλλογικού αγώνα και αλληλεγγύης που έχουμε στα χέρια μας.

Για επικοινωνία με το Συλλογο μπορούμε να τηλεφωνούμε στα 2103820537 & 6980182255 ή να στέλνουμε email στο sylyp_vivliou@yahoo.gr.

Για όλη τη δύσκολη αυτή περίοδο που έχουμε μπροστά μας θα είμαστε σε συνεχή λειτουργία και αγωνιστική ετοιμότητα. Μπορούμε να επικοινωνούμε με το Σύλλογο για κάθε σχετική διευκρίνιση-συνεννόηση.

Συναδελφικά,
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής


Eπίσης:

Κοινή ανακοίνωση σωματείων για την αναβολή της απεργίας και της απεργιακής διαδήλωσης της 19ης Μάρτη 2020

Την κρίση του κορονοϊου να πληρώσουν τα αφεντικά και όχι οι εργαζόμενοι [Ανακοίνωση ΣΥΒΧΨΑ]

Ανακοινώσεις με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού από σωματεία (με τα οποία συνδιοργανώναμε την απεργία της 19ης Μάρτη 2020)

Ανακοινώσεις-ενημερώσεις-ψηφίσματα συμπαράστασης για τον αγώνα ενάντια στην εκδικητική απόλυση του συναδέλφου και αντιπροέδρου του Συλλόγου από τις Εκδόσεις Σπαντίδος

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.