Συνέχεια ενημέρωσης από και προς το Σύλλογο για τα ζητήματα της κρίσιμης αυτής συγκυρίας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σε αυτήν τη εξαιρετικά κρίσιμη συγκύρια για όλους και όλες μας, ο Σύλλογος συνεχίζει να καλεί τα μέλη του να έρχονται σε επικοινωνία μαζί του για ενημέρωση για το ποια κατάσταση επικρατεί στους χώρους δουλειάς μας, καθώς και για κάθε κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας (όπως για το αν επιβάλλεται το καθεστώς αναστολής συμβάσεων ή της εκ περιτροπής εργασίας, για το αν έχουν γίνει απολύσεις ή περικοπές στο μισθό, για το τι συζητιέται για το Δώρο Πάσχα, για το αν δίνονται αναγκαστικές άδειες, για το αν επιβάλλονται εξαντλητικά ωράρια ή/και απλήρωτες υπερωρίες, για το αν λαμβάνονονται επαρκή μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού κ.α.). Όπως βέβαια και για τις όποιες ανησυχίες μας και τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε στη νέα αυτή δυσχερή συνθήκη που διαμορφώνεται τόσο στους χώρους εργασίας, όσο και γενικότερα. ‘Ηδη μέσα από επικοινωνίες-αλληλοενημερώσεις που έχουν γίνει κατά τις προηγούμενες ημέρες, υπάρχει μια καλή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για να σχεδιάζουμε τις αναγκαίες συλλογικές κινήσεις μας.

Είναι κρίσιμο να μην μας κυριεύσει ο φόβος και η απελπισία, αλλά να συνεχίσουμε να ορθώνουμε συλλογικές αντιστάσεις με κάθε δυνατό τρόπο, λαμβάνοντας προφανώς υπόψη τις όποιες τρέχουσες αντικειμενικές δυσκολίες έχουμε για την οργάνωση και την υλοποίηση των αντιστάσεων αυτών.

Είναι ανάγκη να προχωράμε σε συλλογικές παρεμβάσεις και καταγγελίες (τόσο μέσα απο ανακοινώσεις και δράσεις όσο και μέσα από θεσμικούς φορείς, όπως η Επιθεώρηση Εργασίας), ώστε να βάλουμε ένα φρένο στις διάφορες εργοδοτικές-κρατικές μεθοδεύσεις ενάντια στα εργατικά δικαιώματα και συμφέροντα, την υγεία, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Ο Σύλλογος δεν υπόσχεται -άλλωστε ποτέ δεν έκανε κάτι τέτοιο- ότι μπορεί να δώσει μια άμεση λύση στο όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε. Ωστόσο παραμένει ένα απο τα βασικά μέσα συλλογικού αγώνα και αλληλεγγύης που έχουμε στα χέρια μας.

Για επικοινωνία με το Συλλογο μπορούμε να τηλεφωνούμε στα 2103820537 & 6980182255 ή να στέλνουμε email στο sylyp_vivliou@yahoo.gr.

Για όλη τη δύσκολη αυτή περίοδο που έχουμε μπροστά μας παραμένουμε σε συνεχή λειτουργία και αγωνιστική ετοιμότητα. Μπορούμε να επικοινωνούμε με το Σύλλογο για κάθε σχετική διευκρίνιση-συνεννόηση.

Συναδελφικά,
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής


Eπίσης:

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας. Αντιμετωπίζεται με εκτεταμένους μαζικούς ελέγχους (τεστ) και με μέτρα ανόρθωσης του διαλυμένου συστήματος υγείας.[Ανακοίνωση ΣΥΒΧΨΑ, 26/3/20]

Υψώνουμε και δυναμώνουμε τις φωνές μας, δείχνουμε αλληλεγγύη, απαιτούμε να παύσει η διεύρυνση του ωραρίου των SUPERMARKET, να μην ανοίξουν τις Κυριακές [Ανακοίνωση ΣΥΒΧΨΑ, 21/3/20]

Την κρίση του κορονοϊου να πληρώσουν τα αφεντικά και όχι οι εργαζόμενοι [Ανακοίνωση ΣΥΒΧΨΑ, 13/3/20]

Πληροφόρηση για την εργατική νομοθεσία που διαμορφώνεται και για τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό [20/3/20 – Υπό επικαιροποίηση]

>> Σχετικές ανακοινώσεις-ενημερώσεις από αρκετά κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία με τα οποία συνδιοργανώναμε την απεργία της 19ης Μάρτη 2020 [Οι δημοσιεύσεις αυτές είναι συγκεντρωμένες στο κοινό blog των σωματείων που είχε δημιουργηθεί μπροστά στην εν λόγω απεργία: https://apergia19martiou.wordpress.com/]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.