Να σταματήσει το ιμπεριαλιστικό εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας! [ΣΥΒΧΨΑ]

Να σταματήσει το ιμπεριαλιστικό εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας!

Από τον Οκτώβρη του 1960, όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ διατηρούν τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό κατά της Δημοκρατίας της Κούβας. Στόχος από τότε είναι η ανατροπή της Κουβανικής Επανάστασης και η επιστροφή της χώρας στην επικυριαρχία της Ουάσιγκτον.

Τον Απρίλη του 2019, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενέτεινε τα μέτρα κατά της Κούβας, σε μια απόπειρα περαιτέρω στραγγαλισμού της Κούβας. Τα νέα αυτά μέτρα περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση του Άρθρου 3 του Νόμου Χελμς-Μπάρτον – που συνεπάγεται ότι ξένες οντότητες που δραστηριοποιούνται στην Κούβα μπορούν πλέον να υποστούν μηνύσεις σε δικαστήρια των ΗΠΑ – καθώς και κυρώσεις σε πλοιοκτήτριες εταιρίες που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα, περιορισμούς στις επισκέψεις πολιτών των ΗΠΑ στο νησί, και περιορισμούς στα εμβάσματα που στέλνουν Κουβανοί που διαμένουν στις ΗΠΑ προς τις οικογένειές τους στην Κούβα.Τα μέτρα αυτά στερούν τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας και πλήττουν σκληρά το βιοτικό επίπεδο του λαού της.

Απαιτούμε την άμεση άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ κατά της Κούβας. Επίσης απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί ρητά να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του αποκλεισμού.

Η απαίτηση για άσρη του αποκλεισμού των ΗΠΑ αποκτά ακόμη πιο επιτακτικό χαρακτήρα την περίοδο που διανύουμε, μια περίοδος παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού (με εκατομμύρια κρούσματα και εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους σε όλο τον πλανήτη). Αυτή η περίοδος θα έπρεπε να σταθεί η αφορμή ώστε όλες οι χώρες να στραφούν στην κατεύθυνση της διεθνούς συνεργασίας και αλληλοβοήθειας και να εγκαταλείψουν τις πολιτικές του οικονομικού ανταγωνισμού, της λεηλασίας των αδυνάτων, των πολέμων και του οικολογικού στραγγαλισμού του πλανήτη. Οι λαοί επιζητούν και παλεύουν για μια διαφορετική πορεία της ανθρωπότητας.

Η Κούβα δεν απειλεί καμία άλλη χώρα, απεναντίας βοηθά, όπως μπορεί, άλλους λαούς όταν υπάρχει ανάγκη και της ζητηθεί κάτι τέτοιο. Οι Κουβανέζικες ιατρικές μπριγάδες έχουν προσφέρει βοήθεια και αλληλεγγύη σε πάρα πολλές δοκιμαζόμενες χώρες, κάτι που ζούμε και σήμερα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο λαός της Κούβας δεν αξίζει μια τέοια άδικη και εγκληματική συμπεριφορά από τον πανίσχυρο γείτονα, τις ΗΠΑ. Ο λαός της Κούβας έχει το δικαίωμα να επιλέξει το δικό του δρόμο, χωρίς εξωτερικές επιθέσεις, αποκλεισμούς, κυρώσεις.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.