ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO PUBLIC

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής δηλώνει τη συνεχή και αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα του επιχειρησιακού σωματείου Public και των συναδέλφων μας που ανήκουν σε αυτό, για αυξήσεις στους μισθούς τους και υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η εταιρεία Public στελεχώθηκε με εργατικό δυναμικό με πολύ χαμηλούς μισθούς μέσα από ατομικές συμβάσεις καθώς ήταν από τις πρώτες που ευνοήθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές και που εφάρμοσαν τους μνημονιακούς νόμους και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Τα αυξανόμενα κέρδη της μέσα στο διάστημα που προηγήθηκε αποτυπώνονται και στην πρόσφατη αγορά της εταιρείας MediaMarkt από την εταιρεία Public (δηλαδή από τον όμιλο Olympia του Π. Γερμανού), ενώ οι μισθοί εξακολουθούν να παραμένουν υποτιμημένοι.

Μέσα στο διάστημα της πανδημίας πολλές εταιρείες μεταξύ αυτών και η συγκεκριμένη εταιρεία για μια ακόμη φορά όπως και στην προηγούμενη κρίση γίνονται μονοπώλια, εκμεταλλεύονται τις νέες συνθήκες, αυξάνουν τα κέρδη τους ενώ παράλληλα για τους εργαζόμενους το μόνο που αυξάνεται είναι η εντατικοποίηση, η παραβίαση των ωραρίων. Ταυτόχρονα οι εργοδότες εκμεταλλεύονται τις υπουργικές αποφάσεις της κυβέρνησης που τους παραχωρεί προνόμια για φοροαπαλλαγές και θέτουν μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε αναστολή σύμβασης. Έτσι έχουμε εργασιακούς χώρους όπως τα e–shop στο χώρο του εμπορίου και του βιβλίου, τα supermarket, τις ταχυμεταφορές και άλλους κλάδους όπου οι εργαζόμενοι που παρέμειναν στις εργασίες δούλεψαν σκληρά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
Η δημιουργία του σωματείου στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο, η ύπαρξη συλλογικής μορφής πάλης στο εργατικό πεδίο, στους εργασιακούς μας χώρους και στον κλάδο μας γενικότερα, δίνει τη δυνατότητα έκφρασης σε όλους τους συναδέλφους ώστε να παλέψουμε από κοινού για τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες που μας επιβάλλονται στη σημερινή δυσχερή συνθήκη, για τα σημαντικά πράγματα που μας αφορούν, για τα εργατικά συμφέροντα, για τη διεκδίκηση από την εργοδοσία αξιοπρεπών εργασιακών συνθηκών, κατοχύρωση θέσεων εργασίας, συμβάσεις αορίστου χρόνου, κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης που καταστρέφουν τις ζωές μας. Μας δίνει τη δυνατότητα να αντιστεκόμαστε απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, να υπερασπιζόμαστε τις πραγματικές μας ανάγκες για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

– Δεν θα πληρώσουμε οι εργαζόμενοι την κρίση του κορονοϊού.
– Να υπογραφεί επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας στα καταστήματα Public

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ PUBLIC ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.