Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ) εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους εργαζόμενους/ες στην ΜΚΟ Κοινωνικό ΕΚΑΒ (στον Πειραιά), καθώς και στο Σωματείο τους, ΣΒΕΜΚΟ στον αγώνα που δίνουν για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, για να μπει φργαμός στις απολύσεις.

Συνυπογράφουμε την καταγγελία του Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μ.Κ.Ο. (Σ.Β.Ε.Μ.Κ.Ο.) που ακολουθεί:

Εδώ και πολλούς μήνες οι εργαζόμενες/οι της δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΚΟ Κοινωνικό ΕΚΑΒ στον Πειραιά πήραν θέση απέναντι στις εργοδοτικές και επαγγελματικές αυθαιρεσίες της Διοίκησης. Ήδη από το Φεβρουάριο έθεταν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά λόγω έλλειψης επαρκών και κατάλληλων υποδομών, ανεπάρκειας οργάνωσης και συντονισμού, μη πρόσληψης απαραίτητων επαγγελματικών ειδικοτήτων, έλλειψης επιμόρφωσης του προσωπικού σε θέματα παιδικής προστασίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κατά την περίοδο του lockdown η διοίκηση των Δομών και της Οργάνωσης “Κοινωνικό ΕΚΑΒ”, συνέχισε την αντεργατική της πολιτική. Αγνοώντας  τις εκκλήσεις των εργαζομένων δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια ανηλίκων και προσωπικού ούτε λειτούργησε με το ελάχιστο απαραίτητο προσωπικό, ως όφειλε. Αντίθετα, επέλεξε να απαντήσει με ειρωνείες, πιέσεις, ψευδή ηθικά διλήμματα, εντατικοποίηση της εργασίας και ελαστικοποίηση των ωραρίων, με αποκορύφωμα την πρώτη εκδικητική απόλυση συναδέλφου από την δομή ασυνόδευτων ανηλίκων του Πειραιά.

Να τονίσουμε ότι εν τέλει πραγματοποιήθηκαν άλλες τέσσερις απολύσεις συναδελφισσών και συναδέλφων. Ουσιαστικά η διοίκηση απέλυσε όσους/ες εργαζόμενους/ες επέλεξαν να μη σιωπήσουν στις εργασιακές και επαγγελματικές παράτυπες δράσεις της οργάνωσης. Μάλιστα η οργάνωση δεν έχει προχωρήσει στην απαιτούμενη αποπληρωμή των υπόλοιπων μισθολογικών υποχρεώσεων που εκκρεμούν από τις απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Δεν υποτασσόμαστε στον εκφοβισμό, την εκδικητική λογική  και την πειθάρχηση των εργαζομένων που προσπαθεί να επιβάλλει η διοίκηση μέσω των απολύσεων των συναδέλφων μας, που ως όφειλαν ενημέρωσαν τη Διοίκηση για τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων και τη δική τους. Οι συναδέλφισσες/ οι μας απολύθηκαν παράνομα  και καταχρηστικά, αλλά κυρίως εκδικητικά επειδή μίλησαν για τα πραγματικά προβλήματα της δομής.

Η δική μας στάση είναι εξίσου καθοριστική στην επέλαση που βιώνουν και θα βιώσουν όλοι/ες οι εργαζόμενοι/ες στις ΜΚΟ και ευρύτερα στον ιδιωτικό τομέα.

Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν, δεν υποχωρούμε, αλλά διεκδικούμε. Δεν  αποδεχόμαστε «ηθικά» διλήμματα, είτε Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων/Παιδικής Προστασίας με ανεπάρκειες και ελλείψεις, είτε παιδιά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα κρατητήρια, στο δρόμο.

Δεν θα σιωπήσουμε στιγμή απέναντι στον εκφοβισμό, τη στοχοποίηση, τις επισφαλείς εργασιακές συνθήκες, την εκμετάλλευση και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Άμεσα μέτρα υγειονομικής προστασίας για προσωπικό και ασυνόδευτους ανήλικους.

Καμία άλλη εκδικητική απόλυση ή εξαναγκασμό σε παραίτηση στη Μ.Κ.Ο. Κοινωνικό ΕΚΑΒ.

Άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων.

Άμεση απόδοση των μισθών των εργαζομένων ορισμένου χρόνου.

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μ.Κ.Ο. – Σ.Β.Ε.Μ.Κ.Ο.τηλ. 6947596967, e-mail: info@svemko.net

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.