ΣΥΒΧΨΑ…. ψήφισμα συμπαράστασης στον Τζεμαλή Μηλιαζήμ

Ψήφισμα του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Αλληλεγγύη στο διωκόμενο καθηγητή Τζεμαλή Μηλιαζήμ

Ο εκπαιδευτικός Τζεμαλή Μηλιαζήμ καλείται σε απολογία με την κατηγορία της ανάρμοστης και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας ύστερα από απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης. Του ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη παρότι το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης ήταν απαλλακτικό. Το αδίκημα με το οποίο κατηγορείται μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην επιβολή της ποινής της απόλυσης.

Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ κατηγορείται επειδή κοινοποίησε δύο άρθρα, το περιεχόμενο των οποίων αφορά στην αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Αυτό θεωρήθηκε επαρκής λόγος για να στιγματιστεί ένας εκπαιδευτικός με την κατηγορία της ανάρμοστης και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας και να κινδυνεύει με απόλυση!

Στο πρόσωπο του Τζεμαλή Μηλιαζήμ πλήττονται τα δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών, όλων των δημοσίων υπαλλήλων και δίνεται ένα μήνυμα αυταρχισμού και λογοκρισίας ώστε να πρέπει να προσέχουν ακόμη και τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό είναι το μήνυμα της διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης με την απειλή της πειθαρχικής δίωξης ως φόβητρο πλέον.

Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ είναι αναπληρωτής εκπαιδευτικός ειδικής Αγωγής, έχει πρωτοστατήσει σε όλους τους αγώνες των αναπληρωτών και του εκπαιδευτικού κινήματος συνολικά. Έχει διατελέσει μέλος ΔΣ του ΣΕΠΕ Ξάνθης, ήταν υποψήφιος δήμαρχος με το σχήμα «Ανταρσία στην Ξάνθη» και δραστηριοποιείται ως μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, παλεύοντας για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών.  Για τη δράση του αυτή άλλωστε είχε στοχοποιηθεί και από το τοπικό παρακράτος και τη Χρυσή Αυγή, μέλη της οποίας του είχαν επιτεθεί και καταδικάστηκαν αμετάκλητα για αυτό.

Η φίμωση των αγωνιστών του εκπαιδευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος δεν θα περάσει. Η κυβέρνηση χτυπά τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων και για να το καταφέρει έχει επιδοθεί σε έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο από το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για την προληπτική απαγόρευση των διαδηλώσεων ως τις πειθαρχικές διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών/τριων και αγωνιστών/τριων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε διωκόμενο αγωνιστή/τρια, η λογοκρισία και η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Για το Δ.Σ. του ΣΥΒΧΨΑ

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γ. Γραμματέας

Γιάννης Γιαλόγλου                                                      ΓιώργοςΝύχτας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.