Όχι στην απόλυση του Κ. Καταραχιά. Κάτω τα χέρια από το συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο της υγείας

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

…………………………………………………………………………………………………………………………
Όχι στην απόλυση του Κ. Καταραχιά. 

Κάτω τα χέρια από το συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο της υγείας.

Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να απολύσει (μην ανανεώνοντας τη σύμβασή του) τον Κ. Καταραχιά, ακτινολόγο στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (τη στιγμή που αποφασίστηκε η ανανέωση των συμβάσεων 3.000 περίπου επικουρικών γιατρών μέχρι τον Οκτώβριο του 2021), αποτελεί μια θρασύτατη επίθεση ενάντια σε ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα των υγειονομικών. Ο Κ. Καταραχιάς βρέθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων των υγειονομικών, που εδώ και ένα χρόνο διεκδικούν ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και καθημερινά δίνουν πραγματικές μάχες μέσα στα νοσοκομεία για να αποτρέψουν τη διάλυση στην οποία τα οδηγεί η κυβερνητική πολιτική.

Η απόλυση όμως του Κ. Καταραχιά αποτελεί ταυτόχρονα και χυδαίο ρεβανσισμό ενάντια στον Κ. Καταραχιά και σε ολόκληρο το Σύλλογο Εργαζομένων του Αγίου Σάββα, ο οποίος αντέδρασε δυναμικά στις επιθέσεις που εξαπέλυσε η κυβέρνηση με τις ΕΔΕ εναντίον των εργαζομένων που νόσησαν από κορονοϊό. Η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει μ’ αυτό τον τρόπο να επιρρίψει στους γιατρούς τις δικές της ευθύνες για την εξάπλωση της πανδημίας.

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε, ότι η απόλυση του Κ. Καταραχιά αποτελεί την κορύφωση μιας γενικότερης επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος των υγειονομικών, που έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες, με τη μορφή της βιομηχανίας εισαγγελικών διώξεων εναντίον συνδικαλιστών/στριών στην υγεία.

Οι επιθέσεις αυτές αποκαλύπτουν τις πραγματικές διαθέσεις που κρύβονται κάτω από τις υποκριτικές επευφημίες για τους “ήρωες υγειονομικούς” και οι οποίες θα μπορούσαν να συνοψιστούν στη φράση: λιγότεροι γιατροί / νοσηλευτές / νοσοκομεία, περισσότεροι αστυνομία και εξοπλισμοί.

Το συνδικαλιστικό κίνημα και ολόκληρη η εργατική τάξη θα πρέπει να ορθώσει ένα τείχος αλληλεγγύης και αντίστασης απέναντι σ’ αυτές τις επιθέσεις.

Διεκδικούμε την άμεση ανανέωση της σύμβασης του Κ. Καταραχιά. Να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος των υγειονομικών.Θα σταθούμε με αποφασιστικότητα στο πλευρό όλων των εργαζομένων στο χώρο της υγείας που δέχονται αυτή τη στιγμή την θρασύδειλη επίθεση της κυβέρνησης και θα διεκδικήσουμε την άμεση ικανοποίηση των διεκδικήσεών τους.

19/2/2021

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.