Ολοκληρώνεται το σχέδιο κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας…Ενώ έρχεται το νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Πριν καν μπει στη Βουλή το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, η κυβέρνηση κάνει δώρο στους εργοδότες δύο ακόμα Κυριακές (16/5, 23/5) που δεν είναι στις νομοθετημένες εργάσιμες. Το ίδιο το επερχόμενο νομοσχέδιο νομοθετεί τη διεύρυνση της εργασίας την Κυριακή σε πολλούς κλάδους.

Η σταδιακή κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο λιανεμπόριο συνόδεψε όλα τα μνημόνια. Οι νομοθετικές παρεμβάσεις του 2013, του 2017 – 18 και το καθεστώς “εξαιρέσεων” μετέτρεψαν την Κυριακή σε εργάσιμη μέρα. Από το 2012, και μετά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, έως και εν μέσω πανδημίας, η κυριακάτικη αργία λεηλατείται αδιάκοπα.

Η κατάργησή της αποτελεί κεντρικό στόχο των εργοδοτών, καθώς, ως μέτρο, συμβολίζει την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Κάτι που θα κορυφωθεί με την κατάργηση του 8ωρου με την ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Ο Σύλλογός μας εναντιώθηκε όλα αυτά τα χρόνια στη συνεχιζόμενη επιχείρηση κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, μέσα από τον πολύμορφο και επίμονο αγώνα που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και στα “απελευθερωμένα” ωράρια ως κομμάτι του ευρύτερου αγώνα για να υπερασπιστούμε τα ταξικά συμφέροντα, τα εργατικά δικαιώματα, τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας!

Έδωσε με όλες του τις δυνάμεις μάχες ακόμη και όταν κλαδικές και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις επέλεγαν να κρατήσουν “σιγή ιχθύος” ή υπονόμευαν την καμπάνια υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας χαρακτηρίζοντάς την ως μονοθεματικό αγώνα.

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη αποτελεί κορύφωση των ανατροπών των εργασιακών σχέσεων με εμβληματικό θύμα την κυριακάτικη αργία.

Οι μάχες ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα αποτελούν επιτακτική ανάγκη κλιμάκωσης τόσο ενάντια στις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις όσο και για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας. Η ενότητα στη δράση όλων των εργατικών σωματείων αποτελεί αναγκαία συνθήκη αντίστασης.

Για την Κυριακή 16/5 έχει προκηρυχθεί απεργία από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) που καλύπτει απεργούς στην Αθήνα.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη!

Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία!

ούτε 52, ούτε 32, ούτε 8

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ!

Όλες και όλοι στη διακλαδική / διασωματειακή διαδήλωση ενάντια στο αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, συγκέντρωση στα Χαυτεία, Πέμπτη 27/5 στις 19.00

Όλες και όλοι στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, Κυριακή 30/5 στις 11.00 στο Πάρκο Ναυαρίνου στα Εξάρχεια(είσοδος από Ζωοδόχου Πηγής)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.