ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ απόλυσης εργαζόμενου στον όμιλο MM Publications

Η διοίκηση του ομίλου προχώρησε την 1/4 σε μία ακόμα απόλυση μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. Καμιά εντύπωση δεν προκαλεί η στάση της εργοδοσίας, καθώς έχει από καιρό δείξει τις αντεργατικές τις διαθέσεις, αλλά και τη διάθεσή της να χρησιμοποιήσει όλο το εύρος των αντεργατικών διατάξεων, με αποκορύφωμα το νομοθετικό έκτρωμα του ν. 4808/2021 (τον περίφημο νόμο Χατζηδάκη).

Όπως και στην πρώτη περίπτωση έτσι και εδώ, ο εργαζόμενος που απολύθηκε είναι ενεργό μέλος στο σωματείο του (ανήκει στον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας). Είχε και αυτός ενώσει την φωνή του, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους όταν η εργοδοσία, κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας, είχε προσπαθήσει να εφαρμόσει το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας.

Μεθοδικά, η εργοδοσία στοχοποιεί τους εργαζόμενους που παλεύουν και διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και αντιμάχονται τις πιέσεις της εργοδοσίας. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η απόλυση (που αρχικά έγινε χωρίς καν να έχουν κοινοποιηθεί στον εργαζόμενο τα σχετικά έγγραφα) έγινε παραμονές της πανεργατικής απεργίας της 6/4, για την οποία ο εργαζόμενος ενημέρωνε ανοιχτά και καλούσε τους συναδέλφους του σε συμμετοχή. Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι ο όμιλος MM Publications στοχοποιεί προκλητικά εργαζόμενους ενεργούς συνδικαλιστικά, που υπερασπίζονται τα εργατικά μας δικαιώματα.
Η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση (6/4) ήταν μια πρώτη απάντηση των εργατικών σωματείων απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες αλλά και στην ακρίβεια που έχει ήδη μειώσει την αγοραστική μας δύναμη κατά 30%.

Μέσα από τα σωματεία υπερασπιζόμαστε τους μισθούς, τις συνθήκες εργασίας μας και την αξιοπρέπεια μας. Διεκδικούμε το δικαίωμα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, για συμβάσεις εργασίας με πραγματικές αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις καθημερινές μας ανάγκες. 
Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Αθήνα7/4/2022  

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.