Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν. Ψήφισμα αλληλεγγύης στο Γιώργο Χαρίση.

Ψήφισμα του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

δεν θα περάσουν!

Ο Σύλλογος Βιβλίου Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων, τη φίμωση και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης που επιχειρείται να επιβληθούν με την 1097/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Με την εν λόγω απόφαση το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή του δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη σε βάρος του Γιώργου Χαρίση, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενου του δήμου Καισαριανής, επειδή ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τα ψηφίσματα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων για τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις που υφίσταται από τον δήμαρχο Αλίμου η Αναστασία Παπαχρίστου, εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό του Δήμου και μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, για τη συνδικαλιστική δραστηριότητά της.

Αν τελεσιδικήσει μια τέτοια απόφαση δημιουργεί δεδικασμένο και πλέον κανένα συνδικάτο, εργαζόμενος/η ή συνδικαλιστής/τρια δεν θα μπορεί να ασκεί δημόσια κριτική στο κράτος και την εργοδοσία ή να διακινεί, μέσω του διαδικτύου, ανακοινώσεις συνδικάτων γιατί κινδυνεύει να κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμιση.

Επίσης, ανοίγει το δρόμο να ασκηθούν και νέες αγωγές από τον δήμαρχο Αλίμου για την δημοσίευση των ανακοινώσεων και των υπόλοιπων συνδικαλιστικών οργανώσεων που δεν συμπεριελήφθησαν στην εκδικασθείσα αγωγή, αλλά και ενάντια στους ίδιους τους προέδρους και στις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, στους οποίους είχαν αποσταλεί τότε εξώδικες αναφορές.

Η συγκεκριμένη δίωξη παίρνει πλέον ευρύτερα χαρακτηριστικά, αφορά όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλους και όλες που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Απέναντι στους εκφοβισμούς και τις απειλές κράτους, κυβέρνησης και εργοδοσίας, απέναντι σε αποφάσεις κομμένες και ραμμένες στο «κοστούμι» της εκάστοτε εξουσίας, απέναντι στην προσπάθεια «φίμωσης» των συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι εργαζόμενοι/ες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οφείλουν και πρέπει να απαντήσουν με τα δικά τους όπλα: τη συλλογική μαζική πάλη, την αποφασιστικότητα και την ταξική αλληλεγγύη. Η δίωξη των Σωματείων και η στοχοποίηση των συνδικαλιστών/τριων, η προσπάθεια φίμωσης οποιασδήποτε φωνής αντίστασης και αποκάλυψης της αλήθειας επειδή δε συμβιβάζεται με τον εργασιακό μεσαίωνα δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος

Advertisement

One response to “Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν. Ψήφισμα αλληλεγγύης στο Γιώργο Χαρίση.

  1. Παράθεμα: Ψήφισμα αλληλεγγύης στο Γιώργο Χαρίση. Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν - infolibre

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.