Σωματείο Public: Στις 30 Οκτώβρη συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας! Στις 9 Νοέμβρη Απεργούμε!

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Εδώ και ένα χρόνο ένα κλιμακούμενο κύμα ακρίβειας έχει τσακίσει τους εργαζόμενους με το κόστος σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης (ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, βενζίνη, ακόμη και βασικά τρόφιμα) να έχει εκτοξευθεί. Ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο ήταν στο 12%, στα είδη που κατά βάση καταναλώνει ο μέσος εργαζόμενος ξεπερνά ακόμη και το 30% με αποτέλεσμα να έχει γίνει «κανονικότητα» το 70% των εργαζομένων να έχει σταματήσει την κατανάλωση αρκετών ειδών διατροφής. Με αποτέλεσμα οι μισθοί εργαζόμενων ακόμη και με πλήρη απασχόληση, (ενίοτε και με αρκετές υπερωρίες) να μην επαρκεί ούτε μέχρι τα μισά του μήνα.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αρνείται να πάρει οποιοδήποτε πραγματικό μέτρο στήριξης των εργαζομένων, πέρα από ψευτοεπιδόματα (που με το ένα χέρι δίνει και με το άλλο μας κλέβει με έμμεσους φόρους και άμεσες ανατιμήσεις) που στην πραγματικότητα συνιστούν επιδότηση των εταιρειών που ευθύνονται για την ακρίβεια. Στην ίδια κατεύθυνση συνεχίζει με κάθε τρόπο και μέσο τη στήριξη της εργοδοτικής ασυδοσίας, με την καθήλωση του βασικού μισθού σε πενιχρά επίπεδα, τις συνεχιζόμενες απόπειρες εφαρμογής του εκτρωματικού νόμου Χατζηδάκη, την αντιμετώπιση απεργών και διαδηλωτών με τα ΜΑΤ, για να αναφέρουμε μόνο τα πιο χαρακτηριστικά.

Έχουν το θράσος να μας λένε πως «μας περιμένει ο πιο δύσκολος χειμώνας», πως «βρισκόμαστε σε πόλεμο» (για τον οποίο ποτέ δεν ρωτηθήκαμε) και ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει». Δεν υπάρχει περιθώριο προσαρμογής σε αυτή την κατάσταση. Όταν κυβέρνηση και εργοδότες λένε προσαρμογή εννοούν την υποστελέχωση των καταστημάτων και τις απολύσεις που θα ισοφαρίσουν την πτώση τζίρου από την ακρίβεια. Την ακόμη πιο εντατικοποιημένη εργασία, ελαστικά και σπαστά ωράρια. Εννοούν την άνευ όρων παράδοση των δικαιωμάτων μας, την πείνα και τις στερήσεις για μας και τα παιδιά μας. Δεν μας λένε όμως για ποιους ο χειμώνας δεν θα είναι δύσκολος μιας και οι εργοδότες συνεχίζουν να πλουτίζουν από τον μόχθο και τις στερήσεις μας.

Δεν μας λένε ότι ο πόλεμος είναι μία σύγκρουση τεράστιων οικονομικών συμφερόντων που καταλήγουν να πληρώνουν πολύ ακριβά οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από την πλευρά με την οποία η κυβέρνηση τους επέλεξε να ταχθεί, προκειμένου να εξυπηρετήσει τέτοια συμφέροντα. Η πολεμική προετοιμασία των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην οποία η κυβέρνηση πρωταγωνιστεί με τις πολεμικού χαρακτήρα οικονομικές κυρώσεις και την «κούρσα εξοπλισμών», σημαίνουν για εμάς ανόδους τιμών και κερδοσκοπία σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, περικοπές σε κοινωνικές παροχές και μισθούς, περιορισμό των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Καταδικάζουν στην ανέχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση! Το μόνο αντίβαρο στην ακρίβεια είναι οι πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς εδώ και τώρα και η διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα κατοχυρώνει και θα προστατεύει τα δικαιώματα μας. Η μόνη ασπίδα προστασίας είναι οι αγώνες μας. Η μόνη λύση είναι η συλλογική οργάνωση μας και η ανυποχώρητη υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Να οργανωθούμε και να στηρίξουμε το σωματείο μας!

Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Κυριακή 30 Οκτώβρη στις 11 π.μ. (Λόντου 6 – Εξάρχεια, 2ος Όροφος)

Συμμετέχουμε στην Πανεργατική Απεργία της Τετάρτης 9 Νοέμβρη.

– Καμία εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη (ν. 4808/2021). Να αποσυρθεί εδώ και τώρα.

– Αυξήσεις Μισθών σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες.

– Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

– Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες. Όχι για Εξοπλισμούς.

Καμιά συναδέλφισσα μόνη της, κανένας συνάδελφος μόνος του.

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία RetailWorld A.E.- Καταστήματα Public

email επικοινωνίας: public.wor@gmail.com

Facebook: Σωματείο Εργαζομένων Public

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.