Γενική Συνέλευση ΣΥΒΧΑ :: Κυριακή 12 Οκτώβρη, 11πμ

syn_syvxa_121014_ok

 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Κυριακή 12 Οκτώβρη, 11πμ
στα γραφεία μας (Λοντου 6, Εξάρχεια)

συζητάμε και οργανώνουμε τη δράση μας για:
> τη διεκδίκηση κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
> τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας
> την απλήρωτη εργασία
> την ενδυνάμωση του Συλλόγου μας

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΙΟΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
bookworker.wordpress.com – sylyp_vivliou@yahoo.gr

*  *  *

> ακολουθεί και η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου μας:

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Την Κυριακή 12 Οκτώβρη στις 11πμ καλούμαστε όλες και όλοι μας να συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που θα γίνει στα γραφεία μας.

Απέναντι στην όλη ζοφερή πραγματικότητα που ως εργαζόμενοι βιώνουμε, συνεχίζουμε να παραμένουμε όρθιες και όρθιοι. Με συναίσθηση ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, με εμπιστοσύνη στη συλλογική μας δύναμη, με συναδελφικότητα και αλληλεγγύη, συνεχίζουμε επίμονα να μαχόμαστε, από κοινού με όλο τον κόσμο του αγώνα, για την προάσπιση των εργατικών μας συμφερόντων, των δικαιωμάτων μας και της αξιοπρέπειάς μας.

Στην επόμενη Γενική Συνέλευσή μας λοιπόν ως κύρια ζητήματα για τα οποία έχουμε προγραμματίσει να συζητήσουμε και πάνω στα οποία να σχεδιάσουμε τη συνέχιση της δράσης μας είναι τα ακόλουθα:

> Το προχώρημα σε μια διεργασία αγώνα για να υπογραφεί (ή για να είμαστε πιο ακριβείς, για να τεθεί σε ισχύ) μια νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τον κλάδο μας με όρους όσο το δυνατό πιο ευνοϊκούς. Μια τόσο σημαντική κατάκτηση του Συλλόγου μας κατά τα προηγούμενα χρόνια που αμφισβητήθηκε σφόδρα (τόσο στον κλάδο μας όσο άλλωστε και παντού) τόσο από την αντεργατική νομοθεσία που θεσπίστηκε κατ’ εντολή της τρόικας και των αφεντικών, όσο και από τις διάφορες άλλες μεθοδεύσεις των τελευταίων (βλ. αποχώρηση σημαντικής μερίδας των εργοδοτών του κλάδου μας από τις εργοδοτικές τους ενώσεις και τη δημιουργία της ΕΝΕΛΒΙ). Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επιλογή αγώνα από την πλευρά μας, η τύχη του οποίου (τόσο ως προς την υπογραφή της ΣΣΕ, όσο και ως προς την τελική εφαρμογή της) θα κριθεί (πέραν των όποιων άλλων παραγόντων, όπως πχ οι συσχετισμοί στην ταξική μας πάλη συνολικά ως εργαζόμενοι) και από το κατά πόσο θα γίνει υπόθεση μεγάλου μέρους των συναδέλφων του κλάδου μας.

> η συνέχιση και η ενδυνάμωση του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Βασιζόμενοι στις μάχες όλης της περασμένης περιόδου, στη δυναμική που είχαν οι κυριακάτικες παρεμβάσεις και οι απεργιακές κινητοποιήσεις, στην όλη λειτουργία του Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια, μπορούμε σήμερα να μιλάμε για έναν ουσιώδη αγώνα που γίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Για έναν αγώνα που φέρνει και νίκες. Νίκες στις συνειδήσεις των εργαζομένων και στο επίπεδο οργάνωσής μας. Αλλά και νίκες στο επίπεδο των κινήσεων της κυβέρνησης και των αφεντικών. Πίσω από την εξέλιξη που υπήρξε με την προσωρινή απόφαση του ΣτΕ για παύση του «πιλοτικού» μέτρου λειτουργίας καταστημάτων για όλες τις Κυριακές βλέπουμε ξεκάθαρα, ανάμεσα σε άλλους παράγοντες που μπορεί να έπαιξαν ρόλο, τον αγώνα αυτό που τόσο επίμονα και καλά σχεδιασμένα δώσαμε ως σήμερα. Ωστόσο, δεν επαναπαυόμαστε, καθώς και η απόφαση του ΣτΕ είναι προσωρινή, αλλά και ο νόμος για τις 7 Κυριακές τον χρόνο με ανοιχτά τα μαγαζιά παραμένει σε ισχύ. Και είναι στο χέρι μας λοιπόν να ενισχύσουμε τον αγώνα αυτό, τόσο στον κλάδο όσο και συνολικά, να βάλουμε φρένο σε μια βασική, όπως φαίνεται, επιδίωξη του κεφαλαίου ενάντια στα εργατικά μας δικαιώματα και τη ζωή μας.

> η συνέχιση του αγώνα μας ενάντια στο αισχρό καθεστώς της μη καταβολής των μισθών, πρακτική που εδώ κι αρκετά χρόνια έχει γίνει ο κανόνας για πολλές επιχειρήσεις και του δικού μας κλάδου. Πρόκειται για υπόθεση που κατά την πρόσφατη κλαδική απεργία μας επιχειρήσαμε από τη μια να καταδείξουμε ως ένα από τα κεντρικά ζητήματα πάλης για όλους μας και συζητήσαμε αρκετά για το πως θα δράσουμε σχετικά σε κάθε χώρο δουλειάς. Το τι θα καταφέρουμε τελικά, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την άμεση εμπλοκή, τη συλλογική διεκδίκηση και την αποφασιστικότητα των ίδιων των απλήρωτων συναδέλφων και βέβαια και από τη συμπληρωματική δράση του Συλλόγου μας.

> Επίσης, μπροστά μας έχουμε και το κρίσιμο ζήτημα της ενίσχυσης του Συλλόγου μας. Του κύριου μέσου μας που έχουμε ως εργαζόμενοι για τους αγώνες που καλούμαστε να δίνουμε συλλογικά και στηριζόμενοι στις δικές μας πλάτες. Είναι ανάγκη να συζητήσουμε σε βάθος τα όποια νέα δεδομένα διαμορφώνονται στον κλάδο μας από τις επιχειρηματικές κινήσεις των εργοδοτών, καθώς και τα όποια περιθώρια διεύρυνσης της δράσης μας σε διάφορους χώρους εργασίας, ώστε να συμβάλλουμε στην οργάνωση και τη συλλογική αντίστασή μας ως εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς. Είναι ανάγκη να συμμετέχουν στο Σύλλογο (τόσο εγγραφόμενοι ως μέλη, όσο και συμβάλλοντας ενεργά στους αγώνες μας) ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοι, ιδίως οι νεότεροι που εργάζονται πλέον υπό διάφορα (και υπό τα πλέον δυσχερή) καθεστώτα εργασιακής σχέσης στις επιχειρήσεις του κλάδου.

Τελειώνοντας, όσο αυτονόητο και αν μπορεί να θεωρηθεί, θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι είναι υπερπολύτιμη η ουσιαστική συνεισφορά όλων των συναδέλφων στη συζήτηση και στην επακόλουθη δράση του Συλλόγου μας για όλα τα παραπάνω, όπως και για όλα τα προβλήματα και τις αγωνίες που βιώνουμε (αλλά γιατί όχι, και για όλα τα όνειρα που έχουμε για την τάξη μας) ως εργαζόμενοι.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr  |  https://bookworker.wordpress.com

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.