ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για τους 46 συλληφθέντες/είσες της μοτοπορείας στις 11/6/2020

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου –

Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr

…………………………………………………………………………………………

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗς ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής καταδικάζει τη δικαστική δίωξη των 46 εργαζομένων-ανέργων αγωνιστών/στριών, οι οποίοι/ες προσήχθησαν ενώ πραγματοποιούσαν εργατική μοτοπορεία, στη συνέχεια οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις και τώρα παραπέμπονται σε δίκη.

Η μοτοπορεία, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11/6/2020, την περίοδο μετά το 1ο lockdown, στις γειτονιές της Β΄ Πειραιά και της Δυτικής Αττικής, ήταν μαζική και είχε προαναγγελθεί. Κατήγγειλε τη συστηματική διάλυση του ΕΣΥ, την εντατικοποίηση της εργασίας και γενικότερα τη θαναπολιτική της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας.

Είχε ξεκινήσει από το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και μοιράζοντας προκηρύξεις έφθασε στην Αγία Βαρβάρα. Εκεί, χωρίς καμία αφορμή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της «Ομάδας Δράση» (πρώην ΔΕΛΤΑ) απαγόρευσαν τη συνέχιση της πορείας, ζητώντας προσχηματικά να ελεγχθούν όλοι οι συμμετέχοντες. Στη συνέχεια, όλοι οι διαδηλωτές/τριες της μοτοπορείας μεταφέρθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, όπου, αφού κρατήθηκαν για ώρες, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις για «απείθεια». Τέσσερα χρόνια μετά, στις 17/5/2020, οι 46 διαδηλωτές της μοτοπορείας δικάζονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η απαγόρευση της εργατικής μοτοπορείας στις 11/6/2020 και εν συνεχεία η δίωξη των αγωνιστών/στριών που συμμετείχαν σε αυτήν δεν είναι παρά μια ακόμα προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και του κόσμου του αγώνα που αντιστέκεται απέναντι στις πολιτικές που απαξιώνουν τη ζωή μας.

·       ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

·       ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΘΟΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ  ΟΙ 46 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

·       ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ!

·       ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ‒ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5 ΩΡΑ 9 π.μ. ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.