1η ΜΑΙΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑ

1η ΜΑΙΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συγκέντρωση Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων Αττικής:

Προπύλαια, 11:00 π.μ.

Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία. Οι εργαζόμενοι βλέπουμε τα τελευταία χρόνια τα δικαιώματά μας να συρρικνώνονται και το εισόδημά μας να εξανεμίζεται. Ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι τραυματίζονται σοβαρά ή χάνουν την ζωή τους δουλεύοντας, ενώ τα αφεντικά μας μιλάνε για περαιτέρω απελευθέρωση ωραρίων, αύξηση υπερωριών, δουλεία τις Κυριακές. Οι νόμοι Χατζηδάκη-Γεωργιάδη ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση και ψαλιδίζουν εργατικά δικαιώματα χρόνων ενώ προωθούν επισφαλείς σχέσεις εργασίας και συνδράμουν στην έμμεση κατάργηση του 8ώρου, είτε αυτή λέγεται διευθέτηση χρόνου εργασίας είτε απασχόληση σε πολλαπλούς εργοδότες. Κυβέρνηση και αφεντικά δίνουν γελοίες αυξήσεις και market pass την ίδια στιγμή που ξοδεύουν δισεκατομύρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό και στήνουν ένα κερδοσκοπικό πανυγήρι διαλύοντας σιγά σιγά όλες τις δημόσεις δομές (Υγεία, Παιδεία, Μεταφορές)

Απέναντι σε όλα αυτά μόνο η οργάνωση των εργαζομένων μπορεί να σταθεί εμπόδιο. Συζήτηση και οργάνωση στους χώρους της δουλειάς, στήριξη των συναδέλφων που βρίσκονται στο στόχαστρο του κάθε εργοδότη, συσπείρωση σε κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία. Όπου οι αγώνες έγιναν αλλά και στηρίχθηκαν μαζικά από τους εργαζόμενους είχαν θετικά αποτελέσματα, είτε αφορούσαν διεκδίκηση καλύτερων αμοιβών και συνθηκών εργασίας είτε αφορούσαν την υπεράσπιση εργαζόμενου απέναντι σε εργδοτική αυθαιρεσία. Οι εργαζόμενοι απαντάμε όλοι μαζί, βάζοντας τα δικά μας συμφέροντα μπροστά. Για ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, για μείωση του χρόνου εργασίας, για μιά ζωή που την ζούμε και δεν την δουλεύουμε.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ-ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΥΒΧΨΑ)

Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.