ΣΥΒΧΑ :: ψήφισμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Κερατσίνι

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr | https://bookworker.wordpress.com

30/9/2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής καταδικάζουμε την ωμή καταστολή της μεγάλης αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Κερατσίνι, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Επίσης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες διαδηλωτές και απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης εις βάρος τους.

Με σαφή στόχο την με κάθε τρόπο διάλυση της διαδήλωσης  διάφορες και πολυπληθείς δυνάμεις της αστυνομίας (ΜΑΤ & ΔΕΛΤΑ) εφορμούσαν διαρκώς στο σώμα της πορείας με γκλομπ, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα και σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών. Το όργιο της καταστολής συμπληρώθηκε με τις προσαγωγές και συλλήψεις στο σωρό και την τελείως αυθαίρετη απόδοση κατασκευασμένων κατηγοριών προς τους διαδηλωτές. Ανάμεσα στους 64 συλληφθέντες που οδηγούνται σε δίκη βρίσκονται συνάδελφοι εργαζόμενοι, τόσο του κλάδου μας όσο και από άλλους εργασιακούς κλάδους, και συναγωνιστές, με τους οποίους και τις συλλογικότητες των οποίων (εργατικά σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιάς, πολιτικές οργανώσεις και διάφορα άλλα εγχειρήματα αγώνα) συμμετέχουμε ως εργατικό σωματείο από κοινού στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες μας.

Μέσα από ένα οργανωμένο και πολυδιάστατο κατασταλτικό σχέδιο επιχειρείται να δοθεί ένα τέλος στους ταξικούς-κοινωνικούς αγώνες μας, στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, οπουδήποτε κι αν αυτοί οργανώνονται. Με το σχέδιο αυτό συμπληρώνεται το έργο των  φασιστών -ένα από τα βασικά πλέον εργαλεία του συστήματος- και οι επιθέσεις τους (και οι δολοφονίες) στον κόσμο του αγώνα, τους μετανάστες και όσο περνούν τα χρόνια και σε ολοένα και περισσότερες κοινωνικές κατηγορίες. Συμπληρώνεται, επίσης, η υλοποίηση της αντεργατικής και αντικοινωνικής πολιτικής μέσα σε ένα σύστημα οικονομικής βίας και κοινωνικής εξαθλίωσης.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης προς όλους τους συλληφθέντες
της αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Κερατσίνι

Κάτω η κρατική τρομοκρατία

Να τσακίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει

*  *  *

[συγκέντρωση αλληλεγγύης :: Πέμπτη 2/10, 1μμ, δικαστήρια Πειραιά]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.