ανακοίνωση του ΣΥΒΧΑ για τον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού [πορεία αλληλεγγύης :: Σαβ.13/4, 12.00, Μοναστηράκι]

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΑΦΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ

Ο πολύχρονος και ανυποχώρητος αγώνας των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού είναι υπόθεση όλων μας. Η τρικομματική κυβέρνηση μαριονέτα των ξένων δανειστών και των ντόπιων εργολάβων καναλαρχοεκδοτών παρέχει γη και ύδωρ στις πολυεθνικές των εξορύξεων.

Στο όνομα της κρίσης των αφεντικών, και με το πρόσχημα του «κατεπείγοντος» για το «εθνικό συμφέρον» και την πολυπόθητη «ανάπτυξη», ένα απίστευτου μεγέθους περιβαλλοντολογικό έγκλημα, μια τρομερή και μη αναστρέψιμη οικολογική καταστροφή, συντελείται αυτή τη στιγμή στην Χαλκιδική.

Οι κάτοικοι των περιοχών αντιστέκονται μαζικά και ανυποχώρητα εδώ και πολλά χρόνια έχοντας επιτύχει και σημαντικές νίκες.

Όμως το κράτος φερέφωνο των πολυεθνικών κάθε φορά επανέρχεται.

Με ένα όργιο αυθαιρεσιών και καταπάτηση κάθε έννοιας νομιμότητας, δίνει όχι μόνο εντελώς δωρεάν, – αλλά και με ενισχύσεις από κρατικά ταμεία, και με εγγυήσεις για τυχόν διαφυγόντα κέρδη –  στις πολυεθνικές του θανάτου 740.000 στρέμματα φυσικού περιβάλλοντος για να τα κάνουν «κρανίου τόπο».

Στην σθεναρή αντίσταση των αγωνιζόμενων κατοίκων απαντά με βία και βαρβαρότητα. Ξύλο ακόμα και σε ηλικιωμένους και παιδιά, εισβολές των ΜΑΤ μέσα στα χωριά, ρίψεις  χημικών ακόμα και σε προαύλια σχολείων, συλλήψεις, διώξεις, ακόμα και απαγωγές  αγωνιστών, κλήσεις στο κινητό σε 15χρονα παιδιά την ώρα του μαθήματος να παρουσιαστούν στην ασφάλεια, με  αποκορύφωμα την εισβολή σε σπίτια στις 3 τα ξημερώματα, σπάζοντας πόρτες και σέρνοντας ανθρώπους δέσμιους με χειροπέδες μπροστά στα μάτια των μικρών παιδιών τους και κρατώντας τους  παράνομα για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Από δίπλα η ναζιστική συμμορία της Χ.Α. που έτρεξε να συνάψει σχέσεις με το «σωματείο» των εργαζομένων στα μεταλλεία, τον μισθοφορικό στρατό δηλαδή των πολυεθνικών του χρυσού θανάτου.

Μέχρι και η ΓΣΕΕ καλεί να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας, για να προχωρήσει το έργο και να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας (προφανώς στα νεκροταφεία θα εννοεί).

Όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Έφτασε η  ώρα της δικιάς μας μηδενικής ανοχής.

Δεν θα χαρίσουμε τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας, ούτε στην Eldorado gold, ούτε στον Μπόμπολα και την θυγατρική της Ελ. Χρυσός.

Στην Χαλκιδική  αυτή τη στιγμή, καταπατάται βάναυσα το δικαίωμα μια κοινωνίας να επιλέγει πώς να διαχειρίζεται τη σχέση της με το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ανήκει.

Το πρόβλημα δεν είναι τοπικό. Οι περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις από την εξόρυξη χρυσού, θα είναι ολέθριες για όλους, και όχι μόνο για τις τοπικές κοινότητες.

Οποτεδήποτε και οπουδήποτε στον κόσμο λειτούργησαν ή λειτουργούν τέτοια μεταλλεία οι επιπτώσεις ήταν – είναι καταστροφικές για τους πληθυσμούς και τις κοινωνίες.
Η ανάπτυξη της βαριάς βιομηχανίας με γνώμονα τα κέρδη των αφεντικών μόνο καταστροφές έχει φέρει.

Όποιοι τόποι ανά την γη έχουν την «ατυχία» να έχουν «πολύτιμα» για τα αφεντικά υλικά – πετρέλαια, πολύτιμους λίθους, μέταλλα, φυσικό αέριο, ουράνιο, κ.ά -, γνώρισαν και γνωρίζουν τη φτώχεια, την πείνα, την αρρώστια και τον πόλεμο.

Ο ΣΥΒΧΑ πάντα παρών στους αγώνες για ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής  ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, αλλά και σε όλους τους κατοίκους οποιασδήποτε γωνιάς του πλανήτη που αγωνίζονται ενάντια στην καταστροφή της φύσης και των ζωών τους.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΘΑΝΑΤΟ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 12 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6 Εξάρχεια, β’ όροφος  /  210-3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr  /  https://bookworker.wordpress.com/

> από την παρουσία μας στη διαδήλωση:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.