για την απόλυση της εγκύου συναδέλφου από τη MIGATO AE. / ψήφισμα ΣΥΒΧΑ, ανακοινώσεις ΣΜΤ & κινητοποιήσεις

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την απόλυση της εγκύου συναδέλφου από τη MIGATO AE.

Παράσταση διαμαρτυρίας, Τρίτη 3 Φλεβάρη στις 6 μμ, Κατάστημα Migato Ερμού 34 & Φωκίωνος 8

Τετάρτη 4 Φλεβάρη στις 11 πμ, παράσταση στην επιθεώρηση εργασίας Ηλιούπολης (Πλατεία Φλέμινγκ 2)

κάλεσμα στις κινητοποιήσεις από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

> σχετικό ψήφισμα αλληλεγγύης του Συλλόγου μας:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6 (2ος όροφος) Εξάρχεια, 210-3820537, sylyp_vivliou@yahoo.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής καταγγέλλει την εταιρεία MIGATO AE για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Όταν η εργαζόμενη ανακοίνωσε στην εταιρεία την εγκυμοσύνη της, η εργοδοσία την ανάγκασε να υπογράψει λύση της σύμβασης της, επικαλούμενη υπογραφή νέας που θα όριζε αλλαγή των όρων εργασίας. Ουσιαστικά η εργαζόμενη εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Ωστόσο, η νέα σύμβαση δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στην εργαζόμενη. Αντιθέτως, στις συνεχείς ερωτήσεις της για την υπογραφή νέας σύμβασης, η εταιρεία απάντησε ότι δεν τίθεται ζήτημα, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση! Η κοροϊδία δεν σταμάτησε όμως μόνον εκεί. Σε ερώτηση του σωματείου προς την εταιρεία για τους λόγους απόλυσης, ο υπεύθυνος απάντησε «Έτσι! Διευθυντικό δικαίωμα!».

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο εργοδοτικών αυθαιρεσιών. Έρχεται ακόμη να επιβεβαιώσει, ότι αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζονται μας έχουν φέρει 100 χρόνια πίσω, με τα αφεντικά να νομίζουν ότι μπορούν να λειτουργούν αυθαίρετα. Οι εργαζόμενοι βαφτίζονται «συνεργάτες», με στόχο να μην τολμούν να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, τρομοκρατούνται, απειλούνται και εργάζονται υπό το καθεστώς συνεχούς φόβου.

Η επίθεση στη μητρότητα, η τρομοκρατία που βιώνουν εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, η εργοδοτική ασυδοσία, η καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων και η χειροτέρευση των όρων εργασίας δεν θα μείνουν αναπάντητα.

Στηρίζουμε κάθε εργαζόμενο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν πλέον να παλεύουν μέσα από ατομικούς δρόμους. Μόνο ο συλλογικός αγώνας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων διασφαλίζει τη θέση τους και μπορεί να σπάσει το κλίμα του φόβου που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς.

Απαιτούμε την άμεση και πλήρη ηθική και οικονομική
αποκατάσταση της εργαζόμενης!

Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Με συλλογικούς αγώνες σπάμε
την εργοδοτική τρομοκρατία.

> από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών:

Καταγγελία για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου συναδέλφου από την εταιρία MIGATO AE.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ MIGATO A.E.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.