[ΣΥΒΧΨΑ] Ψήφισμα συμπαράστασης στο Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης και τους διωκόμενους συναδέλφους

Αναλυτική και συνεχής ενημέρωση από ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Σ.Μ.Ε.Θ.) ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ >> http://yperaspisismeth.blogspot.gr/


Ψήφισμα

Οι συνδικαλιστικοί αγώνες
ούτε ποινικοποιούνται, ούτε απαγορεύονται!

Η πρόσφατη απόφαση του τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα πραγματικό μνημείο δικαστικής υπερβολής και αντισυνδικαλιστικής εμμονής. Σύμφωνα με αυτήν ο απολυμένος από τα φροντιστήρια «Μπαχαράκης» και δύο μέλη του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΕΜΘ) καλούνται να πληρώσουν στην επιχείρηση ένα υπέρογκο ποσό (12.000 ευρώ!) ενώ στο εξής απαγορεύονται οι συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις μέσω παραστάσεων διαμαρτυρίας, διανομής φυλλαδίων, καταχωρήσεων στο ίντερνετ ή αφισοκολλήσεων που θα «ενοχλούν» το φροντιστήριο. Και όλα αυτά διότι το σωματείο και ο απολυμένος από κοινού διεκδίκησαν σθεναρά την επαναπρόσληψή του και την καταβολή των δεδουλευμένων του.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και Ψηφιακών Μέσω Αττικής εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον απολυμένο και στο σωματείο. Η οποιαδήποτε εργοδοτική, κρατική ή δικαστική αυθαιρεσία θα μας βρίσκει απέναντί της.

Καμία ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου -Χάρτου -Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.