ΣΥΒΧΨΑ :: Στηρίζουμε τις στάσεις εργασίας σε Nokia (31/1) και Cyta Hellas (1/2) και την απεργία στη Wind (2/2)

koinh_afisa_nokia_wresΣωματείο Εργαζομένων στη Nokia: Στάση Εργασίας 2μμ-4μμ την Τρίτη 31/1/17

Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas: Στάση Εργασίας 3μμ-5μμ την Τετάρτη 1/2/17

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 2/2/17 & συγκέντρωση στα κτίρια της Wind, Λ. Αθηνών 106 Κολωνός και Κηφισίας 66 Μαρούσι


ΣΥΒΧΨΑ :: Στηρίζουμε τις στάσεις εργασίας σε Nokia (31/1) και Cyta Hellas (1/2) και την απεργία στη Wind (2/2)

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής στηρίζουμε τις συντονισμένες κινητοποιήσεις (στάσεις εργασίας & απεργία) που πραγματοποιούν οι συνάδελφοί και οι συναδέλφισσές μας με τα επιχειρησιακά σωματεία τους στη Nokia, τη Cyta Hellas και τη Wind, στο πλαίσιο του αγώνα τους για την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες μας κι ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, στις απολύσεις και τους εξαναγκασμούς σε παραίτηση, στις κάθε είδους ελαστικές και δουλικές σχέσεις εργασίας, στην εντατικοποίηση και τις εργολαβίες.

Η κοινή δράση των σωματείων αυτών μέσα και από τη συμμετοχή τους -από κοινού και με άλλα σωματεία- στο Συντονισμό Σωματείων και Εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και την τεχνολογία, σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στην προσπάθειά μας να ισχυροποιήσουμε τις μάχες μας απέναντι σε όλους όσοι ενορχηστρώνουν και υλοποιούν την ολοένα και οξυνόμενη επίθεση στα εργατικά μας δικαιώματα και συμφέροντα, στη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Αποτελεί παράλληλα ένα απτό παράδειγμα για το πώς μπορούμε να ισχυροποιούμε τη συλλογική δύναμή μας και να παλεύουμε -με όπλο μας την αλληλεγγύη και την ενότητα στη βάση των κοινών ταξικών συμφερόντων μας– απέναντι στους εργοδότες μας, οι οποίοι, παρά τους όποιους επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς τους, πάντοτε συσπειρώνονται, προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία τους, να μειώσουν το εργατικό κόστος, εντείνοντας έτσι την εκμετάλλευσή μας. Τέλος, κάθε μάχη που δίνεται (και κάθε τι που κερδίζεται) σε ένα χώρο δουλειάς ή σε έναν εργασιακό κλάδο, αποτελεί μάχη (και κατάκτηση) για όλο το εργατικό κίνημα.

Σε αυτό το πλαίσιο περί σύνδεσης των ταξικών-κοινωνικών αγώνων εντάσσουμε ως Σύλλογος και τη δική μας δράση για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με τους δικούς μας όρους, για να δώσουμε επιτέλους ένα τέλος στο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας και για να βάλουμε ένα φρένο στους αντεργατικούς νόμους που ψηφίζονται-εφαρμόζονται καθώς και στην εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία.

Άλλωστε, και σε μια σειρά από μάχες που δίνουμε και στον κλάδο μας έχουμε κι εμείς δεχθεί την έμπρακτη στήριξη αυτών των εργατικών σωματείων και των μελών τους.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των συναδέλφων μας στη Nokia, τη Cyta Hellas και τη Wind.

Να συνδέσουμε τις αντιστάσεις μας μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ – ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6, Εξάρχεια, Αθήνα | 210-3820537 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com


koinh_afisa_nokia_wres

[κοινή ανακοίνωση]

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind
Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia
Σωματείο Εργαζομένων στη Cyta Hellas

Τα Σωματεία μας, τα οποία συμμετέχουν στον Συντονισμό Σωματείων και Εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και την τεχνολογία, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε σε από κοινού κινητοποιήσεις μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε από εργοδότες και κράτος.
Καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά στις παρακάτω κινητοποιήσεις:

  • Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia: Στάση Εργασίας 2μμ-4μμ την Τρίτη 31/1/17.
  • Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas: Στάση εργασίας 3μμ -5μμ την Τετάρτη 1/2/17.
  • Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 2/2/17, συγκέντρωση στα κτίρια της Wind, Λ. Αθηνών 106 Κολωνός και Κηφισίας 66 Μαρούσι.

Παλεύουμε συλλογικά

  • ενάντια στις απολύσεις και τους εξαναγκασμούς σε παραίτηση
  • ενάντια σε κάθε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας
  • ενάντια στις δουλικές σχέσεις εργασίας, όπως ‘μαθητείες’, voucher κλπ
  • ενάντια στην εντατικοποίηση και τις εργολαβίες
  • ενάντια στα αντεργατικά μέτρα
  • για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με βάση τις ανάγκες μας

Ο αγώνας που δίνουμε δεν αφορά μόνο τις εν λόγω επιχειρήσεις ή τον κλάδο μας, αλλά όλους μας. Είναι αγώνας ενάντια στη συνολική υποτίμηση της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας που προσπαθούν να επιβάλλουν εργοδότες και κράτος. Οι εργατικές κατακτήσεις, η παιδεία, η δημόσια και δωρεάν περίθαλψη, η δημόσια ασφάλιση, η πρόνοια χτυπιούνται συστηματικά ενώ ολοένα και περισσότεροι οδηγούνται στη φτώχεια και την ανεργία. Από την άλλη πλευρά στο απυρόβλητο παραμένουν οι εργοδότες και οι θεσμοί που τους προστατεύουν. Εμείς διαλέγουμε το δρόμο του αγώνα και της αλληλεγγύης για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της τάξης μας απέναντι στην απελπισία και την παθητικότητα. Και θα συνεχίσουμε δυναμικά έως ότου επιτευχθούν οι επιδιώξεις μας!

Καλούμε σωματεία, εργατικές ομάδες, συνελεύσεις γειτονιάς και άλλες συλλογικότητες να συμπαρασταθούν με ψηφίσματα και την φυσική τους παρουσία στις κινητοποιήσεις μας. Πιστεύουμε ότι η σύνδεση των αγώνων είναι μονόδρομος, ότι η αλληλεγγύη είναι το πιο σημαντικό όπλο που έχουμε για την προάσπιση της ζωής μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.