Ψήφισμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον Γ. Παρασκευόπουλο

Ψήφισμα Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης
 
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής καταγγέλλει και καταδικάζει την εκδικητική δίωξη του συναδέλφου και  μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας, Παρασκευόπουλου Γιώργου που γίνεται με αβάσιμες, αναληθείς και ανυπόστατες κατηγορίες από τους εντεταλμένους της τότε διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας την περίοδο 2011.   
 
Η δίωξή του είναι καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής του δράσης και έχει στόχο την ποινικοποίηση των αγώνων και την τρομοκράτηση των αγωνιστών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, η δίωξη αναφέρεται στις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου των ΟΤΑ τον Οκτώβριο του 2011 για να μην περάσει ο νόμος 4024 που μείωνε τους μισθούς των εργαζομένων. 

 
Στις κινητοποιήσεις αυτές ο συνάδελφος Παρασκευόπουλος πρωτοστάτησε και κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Οι εντεταλμένοι της τότε διοίκησης, η διευθύντρια Αλεξανδράκη Χριστίνα και ο Αντιδήμαρχος, αφού δεν κατάφεραν με απειλές και εκβιασμούς να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και αφού στη συνέχεια απέτυχαν να τους τρομοκρατήσουν καλώντας την αστυνομία –η καθολική κατακραυγή των εργαζομένων τους απέτρεψε να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία–, προχώρησαν ένα ακόμα βήμα και έκαναν στα μουλωχτά μήνυση στον συνάδελφο Παρασκευόπουλο. Σκοπός τους ήταν να εκδικηθούν για την ανυποχώρητη στάση, όχι μόνο του ίδιου, αλλά και της μεγάλης πλειονότητας των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα. Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων, προχώρησαν στη μήνυση για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης, συκοφάντησης και αποδυνάμωσης της πάλης τους. 
 
Αυτές οι πρακτικές και οι μεθοδεύσεις είναι γνωστές στον κόσμο του αγώνα και δεν πρόκειται να περάσουν. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τον τρόπο που τα συλλογικά μας όργανα θα επιλέγουν κάθε φορά.
                                                                     
Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Ζητάμε την αθώωση του συναδέλφου.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ – ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Α. Λόντου 6 10681 Αθήνα, ΤΗΛ: 210-3820537, e-mail: sylyp_vivliou@yahoo.gr
Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.