Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της διαδήλωσης της 15ης Ιούλη στο Συνταγμα [ψήφισμα ΣΥΒΧΑ + κάλεσμα σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων την Τετάρτη 22/7]]

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537 |sylyp_vivliou@yahoo.gr https://bookworker.wordpress.com

ΨΗΦΙΣΜΑ

Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις και τα βασανιστήρια εις βάρος των συλληφθέντων διαδηλωτών την Τετάρτη 15/07 στο πλαίσιο της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, στην οποία και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής συμμετείχε, ενάντια στα νέα μέτρα τα οποία ψηφίζονταν το ίδιο βράδυ στη Βουλή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους συμμάχους τους Ν.Δ., Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση επέλεξε την καταστολή ως ένα τρόπο να επιβάλει την πολιτική της στους εργαζόμενους και τους ανέργους, οι οποίοι παλεύουν ενάντια στις αντεργατικές και αντιλαϊκές ρυθμίσεις.

Οι συλλήψεις έγιναν εντελώς αναίτια και οι συλληφθέντες υπήρξαν εκτός από θύματα χημικού πολέμου και θύματα ξυλοδαρμού κατά τη σύλληψή τους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο συνάδελφός μας Μάνθος Ταβουλάρης, εργαζόμενος στο χώρο του βιβλίου και πρόεδρος του Συλλόγου μας. Έκπληξη προκαλεί η ευκολία με την οποία οι αρχικές προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις κατά την «ταυτοποίηση» των συλληφθέντων, και ακολούθως η ευκολία με την οποία οι συλληφθέντες φορτώθηκαν ανυπόστατες κατηγορίες, κραυγαλέα κατασκευασμένες και χαλκευμένες.

Φάνηκε ξεκάθαρα ότι αν μια κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να καταπατήσει κάθε έννοια αξιοπρεπούς διαβίωσης των εργαζομένων και να στείλει την κοινωνική πλειοψηφία στην πείνα και στην εξαθλίωση, είναι ταυτόχρονα διατεθειμένη να αξιοποιήσει πλήρως τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους ενάντια σε αυτούς που αντιστέκονται.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφό μας, αλλά και όλους τους συλληφθέντες που διώκονται άδικα με κατασκευασμένες κατηγορίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, όπως και στο παρελθόν, η καταστολή των κοινωνικών και εργατικών αγώνων είναι το όπλο των από πάνω για να επιβάλουν αντεργατικές πολιτικές. Γνωρίζουμε όμως ότι ο συλλογικός δρόμος του αγώνα, ενάντια σε εργοδότες, αφεντικά και κυβερνήσεις διαχείρισης μνημονίων και αντιλαϊκών πολιτικών είναι και ο μόνος δρόμος απέναντι στην τρομοκρατία που θέλουν να μας επιβάλουν.

Παύση κάθε δίωξης όλων των συλληφθέντων
Να αποσυρθούν όλες οι ψευδείς κατηγορίες στους συλληφθέντες

Οργάνωση και Αντίσταση στους χώρους της δουλειάς

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων την Τετάρτη 22/07 στις 9π.μ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.