ψήφισμα συμπαράστασης στον απολυμένο συνάδελφο από την ICAP [συγκέντρωση αλληλεγγύης: Πέμπτη 1/10, 11πμ, δικαστήρια Ευελπίδων]

Συγκέντρωση αλληλεγγύης  στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Πέμπτη 1/10 στις 11:00 στο κτίριο 11, αίθουσα 201

> σχετικό κείμενο από «proledialers – συνέλευση εργαζομένων και ανέργων τηλεφωνητ(ρι)ών»: ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ICAP ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ…


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | https://bookworker.wordpress.com

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής καταγγέλλουμε την άκυρη και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου μας από την εταιρεία ICAP.

Μεγάλο κομμάτι των δραστηριοτήτων της ICAP αφορά την εργολαβία τηλεφωνικών κέντρων εξυπηρέτησης πελατών, πωλήσεων, ληξιπρόθεσμων οφειλών, τραπεζικών προϊόντων κ.α. για λογαριασμό διάφορων εταιρειών. Ο συνάδελφος είχε υπογράψει σύμβαση για να στελεχώσει το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της δορυφορικής τηλεόρασης NOVA που ανήκει στον όμιλο FORTHNET ωστόσο εξ’ αρχής τοποθετήθηκε στις πωλήσεις συνδρομητικών πακέτων.

Οι συνθήκες εργασίες, που αποτελούν τον κανόνα σε όλα τα τηλεφωνικά κέντρα, περιλάμβαναν ασφυκτικούς εκβιασμούς για την επίτευξη των στόχων παραγωγικότητας, χρονομέτρηση κάθε πτυχής της εργασίας (ακόμα και της διάρκειας των φυσικών αναγκών) και ελλιπή παροχή διαλειμμάτων. Μέσα σε χώρους εργασίας με κακές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και έχοντας ένα αντικείμενο που από τη φύση του, σε μεγάλο ποσοστό, αφορά παράπονα, πιέσεις, ακόμα και ύβρεις από πελάτες.

Οι συμβάσεις που υπογράφονται είναι ατομικές, δεν περιλαμβάνουν επιδόματα και παροχές της ΕΓΣΣΕ ενώ αποκρύπτεται το πραγματικό αντικείμενο της εργασίας. Η πληρωμή ανάλογα με τις πωλήσεις που πετυχαίνει ο εργαζόμενος, οι καθυστερήσεις πληρωμών, οι απλήρωτες υπερωρίες και οι αναγκαστικές άδειες είναι συνηθισμένοι εκβιασμοί. Κάθε συνδικαλιστική δραστηριότητα είναι απαγορευμένη και όσοι αντιδρούν είτε εξωθούνται σε παραίτηση είτε απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες. Όπως ακριβώς συνέβη και με τον συνάδελφο όταν αποφάσισε να καταγγείλει τις συνθήκες εργασίας στο κάτεργο της ICAP που δεν είχαν καμία σχέση με τη σύμβαση που είχε υπογράψει.

Η εντατικοποίηση παράλληλα με την αυθαιρεσία είναι φαινόμενα που βιώνουμε και εμείς καθημερινά στους δικούς μας χώρους δουλειάς. Χαμηλοί μισθοί που συνεχίζουν να μειώνονται, καθυστερήσεις και πληρωμές έναντι, ξεχείλωμα με διάφορους τρόπους του χρόνου εργασίας, εργαζόμενοι διαφόρων ταχυτήτων (με ατομική σύμβαση, voucher, κάτω των 25 ετών), παράλογοι στόχοι παραγωγικότητας και στο βάθος η απειλή της ανεργίας.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον απολυμένο συνάδελφο και απαιτούμε την πλήρη δικαίωσή του. Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως η συλλογική οργάνωση και ο ανυποχώρητος αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς είναι τα μόνα όπλα που έχουμε για να πετύχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μισθούς, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία που τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις δεκαετιών έχουν ισοπεδωθεί και συνεχίζουν να συνθλίβονται καθημερινά.

ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.