Ψήφισμα για την απεργία πείνας συμπαράστασης στους Τούρκους εκπαιδευτικούς απεργούς πείνας Νuriye και Semih

Τις ημέρες αυτές στα Προπύλαια αγωνιστές από την Τουρκία πραγματοποιούν απεργία πείνας ως ένδειξη συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς απεργούς πείνας από την Τουρκία Nuriye και Semih που αντιδρούν στην απόλυσή τους από το καθεστώς Ερντογάν.
 
Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής τους εκφράζουμε την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μας και στεκόμαστε στο πλευρό τους στον αγώνα αυτό μέσα και από την ανάδειξή του και με τη φυσική παρουσία μας στο σημείο της διαμαρτυρίας στα Προπύλαια. Παράλληλα, καλούμε τους συναδέλφους μας και όλα τα εργατικά σωματεία – συλλογικότητες να συμπαρασταθούν στον αγώνα αυτό.

 
Στη συνέχεια παραθέτουμε την πρόσφατη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν:
 
Συνεχίζουμε την απεργία πείνας συμπαράστασης στους Τούρκους εκπαιδευτικούς απεργούς πείνας Νuriye και Semih, που ξεκινήσαμε στις 08.08.2017 και θα διαρκέσει επί ένα μήνα. Ζητάμε την συμπαράσταση σας. Μαζεύουμε  υπογραφές και μηνύματα αλληλεγγύης.  
 
Η εξουσία του AKP μετά την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιούλη, έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησε πόλεμο ενάντια στο λαό.
 
Ξεκίνησε να απολύει χιλιάδες εργαζόμενους που είναι κατά του Ερντογάν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έβγαλε στο όνομα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, λόγω και της ανικανότητας στην άσκηση εξουσίας.
 
Ο σκοπός του AKP είναι, επωφελημένο και από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να διώξει από στελέχη του κράτους όλους όσοι είναι ενάντια στο σύστημά του. Να αποσιωπήσει το λαό με πιέσεις και εξαναγκασμούς.
 
Χιλιάδες αριστεροί δημοκράτες δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν χωρίς να τους δοθούν εξηγήσεις. Η ακαδημαϊκός Nuriye Gülmen και ο εκπαιδευτικός Semih Özakça ενάντια στις αυθαίρετες και παράνομες πράξεις του Ερντογάν και του κόμματος του, για να διαμαρτυρηθούν ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 9 Μάρτη 2017.
 
Έγιναν η φωνή εκατομυρίων που αντιστέκονται στο φασισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης εδώ και 1 χρόνο, των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων που ο αριθμός τους ξεπερνάει τους 100.000 , που με ΠΝΠ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, που τους έχουν αφαιρεθεί κάθε είδους ανθρωπίνου δικαιώματος.
 
Όταν η αντίστασή τους μεγάλωσε και διαδόθηκε σε όλη την Τουρκία συνελήφθησαν στην 76η ημέρα της απεργίας πείνας τους. Σήμερα συνεχίζουν την απεργία πείνας τους που φτάνει τις 200 μέρες και η κατάσταση υγείας τους χειροτερεύει. Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να επιστρέψουν στις δουλειές τους.
 
Τα αιτήματα τους είναι να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Να πάρουν πίσω τα κλεμμένα δικαιώματά τους.
 
Είναι καθήκον μας να σταθούμε στο πλάι της Nuriye και του Semih, ενάντια στις επιθέσεις του φασισμού. Πρέπει να είμαστε στο πλάι όλων των αγωνιστών ενάντια στο φασισμό. Πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα των λαών της Τουρκίας που αντιστέκονται, αγωνίζονται. Για να ζήσουνε η Nuriye και ο Semih πρέπει να στηρίξουμε την αποφασιστική αντίστασή τους και να γνωστοποιήσουμε και να διαδώσουμε παντού τα δίκαια αιτήματα τους.
 
-ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ! ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ !
 
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
 
Η NURIYE KAI O SEMIH ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
 
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.
 
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΝΠ.
 
Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.