Ανακοίνωση Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Την εβδομάδα αυτή η κυβέρνηση κατέθεσε προς ψήφιση στη βουλή, στο πλαίσιο της 3ης αξιολόγησης, ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει σωρεία αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων. Ανάμεσα σε αυτά, θεσπίζεται και η περιστολή του δικαιώματος κήρυξης απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, σε μια προσπάθεια να κατασταλεί η κινητοποίηση των εργαζομένων στη βάση και να αφοπλιστούν τα σωματεία των επιχειρήσεων και των κλάδων.

Ωστόσο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αρνούμενες να προκηρύξουν γενική απεργία, συνεπικουρούμενες και από τα δευτεροβάθμια όργανα ΕΚΑ και ΟΙΥΕ, αναδεικνύονται για μια ακόμη φορά γνήσιοι εκφραστές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Παραμένουν πιστές στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και της κοινωνικής ειρήνης, κόντρα στα εργατικά συμφέροντα. Και κάπως έτσι προεικονίζεται το μέλλον ενός πλήρως ελεγχόμενου γραφειοκρατικού συνδικαλισμού σε συνθήκες άγριας επίθεσης.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής θεωρούμε πως η απάντηση του εργατικού κινήματος οφείλει να είναι η απεργία. Βάσει αυτής της αντίληψης καλέσαμε σε έκτακτη γενική συνέλευση, προκειμένου μέσα από τη συλλογική αυτή διαδικασία να προχωρήσουμε στην κήρυξη και οργάνωση της απεργίας στον κλάδο μας. Αν και υπήρξε ομόφωνη απόφαση σε αυτή την κατεύθυνση, δεν στάθηκε εφικτό να υλοποιηθεί η απόφαση αυτή λόγω χρονικών περιορισμών που θέτει ο νόμος. (Η προκήρυξη απεργίας από εργατικά σωματεία προκρίθηκε τελικά για την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, μία μόλις ημέρα μετά τη συνέλευσή μας.)

Παραμένει για εμάς σαφές ότι η οργάνωση και η διεξαγωγή των εργατικών αγώνων, καθώς και η θετική εξέλιξή τους, βρίσκονται στα δικά μας χέρια, στις μαζικές και οριζόντιες διαδικασίες της βάσης των εργαζομένων, κόντρα στην ανάθεση.

Καλούμε σε στήριξη όλων των κινητοποιήσεων ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή, και τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, ημέρα ψήφισης των μέτρων.

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 10 π.μ. συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στο Factory outlet, Πειραιώς 76, στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε τους αγώνες μας για την προάσπιση των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας!

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.