Σάββατο 14/4/18, 12.00, Μοναστηράκι :: Διαδήλωση αλληλεγγύης στους 8 διωκόμενους μετανάστες της Π. Ράλλη και τους 35 της Μόριας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 8 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ Π. ΡΑΛΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 35 ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ

Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στην Πέτρου Ράλλη, 8 μετανάστες δέχτηκαν βίαιη επίθεση μέσα στα κελιά τους από τους φύλακες, ως απάντηση στο αίτημά τους να ενημερωθούν από τον διευθυντή για την εξέλιξη της κράτησης τους. Ο άγριος ξυλοδαρμός τους είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια, για τη συγκάληψη του ξυλοδαρμού αυτού στήθηκε δικογραφία εναντίον τους.

Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, στο κέντρο κράτησης της Μόριας στη Λέσβο, ξεκίνησαν διαμαρτυρίες από μερίδα μεταναστών/ριών, που αφορούσαν τις συνθήκες διαβίωσης τους και τις καθυστερήσεις στις αιτήσεις ασύλου τους. Την επόμενη μέρα δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ μέσα στο κέντρο κράτησης. Από μέρους τους, οι μετανάστες/ριες απάντησαν στην επίθεση που δέχτηκαν. Μια ώρα μετά το τέλος των συγκρούσεων οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν στην τύχη 35 άτομα εκ των οποίων τα 30 προφυλακίστηκαν.

Τα δικαστήρια για τις δύο αυτές υποθέσεις έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχα για τις 27/4/2018 (Αθήνα) και τις 20/4/2018 (Χίος).

Τα παραπάνω περιστατικά δεν είναι ούτε μεμονωμένα, ούτε σπάνια. Αντιθέτως, εντάσσονται στην αντι-μεταναστευτική πολιτική στο πλαίσιο της οποίας η καταστολή εντείνεται μέσα από ένα ευρύ φάσμα πρακτικών. Άθλιες συνθήκες διαβίωσης, απομόνωση, κράτηση που κανείς δεν ξέρει το τέλος της, καθημερινοί βασανισμοί και ξυλοδαρμοί για ασήμαντη αφορμή, δικογραφίες και φυλακίσεις για παραδειγματισμό.

Η ασφάλεια, αλλά και η ζωή και η αξιοπρέπεια των μεταναστών και των μεταναστριών που βιώνουν το καθεστώς εκμετάλλευσης και εγκλεισμού, απειλείται από τους διοικητές και τους δεσμοφύλακες των κρατητηρίων και των κεντρων κράτησης, όπου βρίσκονται έγκλειστοι για απροσδιόριστο χρονικό εύρος, και από τους κρατικούς φορείς που ασκούν την αντιμεταναστευτική-ανθρωποκτόνα πολιτική.

Είναι ξεκάθαρο πως το βασανιστήριο του εγκλεισμού και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης μέσα στο κολαστήρια-κρατητήρια δεν γίνονται με τίποτα ανεκτά. Και αυτό είναι κάτι που οι κραυγές των ίδιων των μεταναστών και μεταναστριών μέσα από τα κελιά και τις κατ’ ευφημισμό “δομές φιλοξενίας προσφύγων” το κάνουν να ακούγεται ακόμα πιο εκκωφαντικά.

Συμμετέχουμε κι εμείς ως Σύλλογος από κοινού με αλληλέγγυους-αλληλέγγυες συναδέλφους-συναδέλφισσες και συναγωνιστές-συναγωνίστριες στην διαδήλωση αλληλεγγύης του Σαββάτου 14/4 (Μοναστηράκι, 12.00), που οργανώνεται από το Συντονισμό συλλογικοτήτων και ατόμων ενάντια στα κέντρα κράτησης, για τις υποθέσεις των μεταναστών από Πέτρου Ράλλη και Μόρια Λέσβου. Όπως άλλωστε κάναμε κι όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό των μεταναστών, για το αναφαίρετο δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή, για τα κοινά ταξικά μας συμφέροντα. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας, τα εργατικά σωματεία, τις εργατικές συλλογικότητες και όλο τον κόσμο που βιώνει την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση να στηρίξουμε έμπρακτα τους αγώνες που γίνονται μέσα κι έξω από τα κελιά.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com


syvxa_prsfgmtnsts_10_2015_xrok

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.