Σάββατο 5/5/18, 13:00, Θησείο – Πορεία αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

Το εργατικό μπλοκ της διαδήλωσης του Σαββάτου 5 Μάη για την αλληλεγγύη στον Τάσο Θεοφίλου:


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τον ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής καταγγέλλουμε την απόπειρα του κρατικού μηχανισμού ποινικής καταστολής να αναιρεθεί η αθωωτική απόφαση για τον αγωνιστή Τάσο Θεοφίλου.

Με φρονηματική δίωξη, με δίκες σκοπιμότητας έμεινε φυλακισμένος για 5 χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο και στην υπόθεση αυτή εφαρμόστηκε ο τρομονόμος και το 187Α για την εγκληματοποίηση της πολιτικής δράσης. Σήμερα, ο Άρειος Πάγος επιχειρεί να καταργήσει τη δικαστική απόφαση η οποία αποδόμησε τις κατηγορίες που έστησε ο μετεμφυλιακός μηχανισμός του κράτους χρησιμοποιώντας ως δήθεν αποδεικτικό στοιχείο την επιστημονικοφανή μέθοδο της χρήσης του DNA.

Η δίωξη του Τάσου Θεοφίλου για την πολιτική του δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και η ενοχοποίησή του με βάση το περιεχόμενο των διηγημάτων του βρήκε απέναντί της ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα των κατασταλτικών μηχανισμών και την απελευθέρωσή του.

Εκφράζουμε την ταξική αλληλεγγύη του σωματείου προς τον Τάσο Θεοφίλου και καλούμε σωματεία, εργατικές συλλογικότητες και όλες/ους τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετέχουμε στην πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 5 Μάη στη 1.00 μ.μ. στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο, καθώς και στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή στις 11 του Μάη, στις 9.00 π.μ., στο Εφετείο (Λ. Αλεξάνδρας).

Να καταργηθούν οι τρομονόμοι
Όχι στην κατασκευή κατηγοριών με DNA
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τον ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.