Κυριακή 4 Νοέμβρη 2018 – Απεργία στον κλάδο του εμπορίου | Απεργιακή συγκέντρωση: 10πμ, Ερμού (Σύνταγμα)

Την Κυριακή 4 Νοέμβρη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου, που κηρύχτηκε πριν από λίγες ημέρες από την ΟΙΥΕ, το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ στην αρχή της Ερμού (Σύνταγμα).

>> σχετική ανακοίνωση του Συντονιστικού δράσης:

ΟΥΤΕ 52, ΟΥΤΕ 32, ΟΥΤΕ 8! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ!

[…]

ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ (και κάθε Κυριακή) ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ, ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ.

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια | https://syntonistikokyriakes.espivblogs.net – syntonistiko_drasis@espiv.net

>> Ανακοίνωση του Συντονιστικού δράσης για τη διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία της 1ης Νοέμβρη 2018

>> σχετικό κείμενο του Συλλόγου μας (ΣΥΒΧΨΑ) στο πρόσφατο απεργιακό δελτίο μας (μπροστά στην απεργία της 1ης Νοέμβρη 2018):

Και ο αγώνας για την Κυριακάτικη αργία συνεχίζεται!

Την Κυριακή 4/11 θα κληθούμε και πάλι για δουλειά. Ενώ, μπροστά μας έχουμε και τον Δεκέμβρη με 3 συνεχόμενες Κυριακές με τα ανοιχτά μαγαζιά. Κι όλα αυτά αμέσως μετά τη φρίκη που βίωσαν πολλοί εργαζόμενοι στο εμπόριο τη περίοδο Μάη-Οκτώβρη με τα μαγαζιά της Αθήνας και άλλων περιοχών να μπορούν να λειτουργούν κάθε Κυριακή! Όσο και να διατυμπανίζουν οι κυβερνώντες το “τέλος των μνημονίων”, παραμένουν σε ισχύ όλοι οι σχετικοί νόμοι που ψηφίστηκαν και που έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στα αφεντικά να μπορούν ολοένα και να οξύνουν την επίθεσή τους προς τον κόσμο της εργασίας. Οπότε, κι εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε και προσπαθούμε να δυναμώσουμε τους αγώνες μας. Απαιτούμε από την ΟΙΥΕ την έγκαιρη κήρυξη απεργιών σε όλο τον κλάδο του εμπορίου σε πανελλαδικό επίπεδο. Χαιρετίζουμε και πάλι την αποφασιστικότητα των συναδέλφων και των συναδελφισσών μας που με την έμπρακτη -και απεργιακή- στάση τους εδώ και αρκετά πλέον χρόνια συμβάλλουν στον αγώνα αυτό. Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων να γίνουν μέρος του αγώνα για την Κυριακάτικη αργία.

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΟΥΤΕ 52 – 0ΥΤΕ 32 – ΟΥΤΕ 8
ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537  & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.