Τρίτη 29/1, 6μμ :: Διαδήλωση αλληλεγγύης στους 9 διωκόμενους αγωνιστές από την Τουρκία [+νέο ψήφισμα ΣΥΒΧΨΑ]

Ως Σύλλογος καλούμε σε στήριξη της διαδήλωσης αλληλεγγύης στους 9 διωκόμενους αγωνιστές από την Τουρκία, την Τρίτη 29/1, με αρχική συγκέντρωση στις 6μμ, στα Προπύλαια.

_______

Ακολουθεί το σχετικό ψήφισμα αλληλεγγύης του Συλλόγου μας:

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

Άμεση απελευθέρωση των 9 Τούρκων αγωνιστών

Στις 28 Νοεμβρίου 2017, ύστερα από έφοδο σε τρία σπίτια, συνελήφθησαν 9 αγωνιστές από την Τουρκία. Κάποιοι από αυτούς αναγνωρισμένοι ως πρόσφυγες. Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής τους ξυλοκοπήθηκαν με τόση αγριότητα ώστε μερικοί χρειάστηκε να νοσηλευτούν ενώ τα σημάδια της βίαιης μεταχείρισης ήταν εμφανή στις φωτογραφίες που η ΕΛ.ΑΣ. έσπευσε να δημοσιοποιήσει.

Τα ΜΜΕ έκαναν λόγο από την πρώτη στιγμή για προετοιμασία τρομοκρατικού χτυπήματος, φτάνοντας να μιλάνε ακόμα και για απόπειρα κατά του Ερντογάν που θα ερχόταν στην Ελλάδα ύστερα από λίγες μέρες. Οι Τούρκοι αγωνιστές (οχτώ άνδρες και μία γυναίκα) προφυλακίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες σε οχτώ διαφορετικές φυλακές ανά την επικράτεια. Για πολλούς, το τουρκικό κράτος έκανε αιτήματα έκδοσης τα οποία απορρίφθηκαν στις δίκες που ακολούθησαν.

Στη δίκη που ξεκινάει στις 4 Φεβρουαρίου στον Κορυδαλλό, οι 9 Τούρκοι αγωνιστές δικάζονται για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, χωρίς να υπάρχει κανένα εύρημα ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο που να στοιχειοθετεί κάτι τέτοιο. Το αυθαίρετο και κατασκευασμένο κατηγορητήριο φανερώνει ξεκάθαρα ότι όλη αυτή η υπόθεση δεν ήταν παρά μια χειρονομία καλής θέλησης από την ελληνική κυβέρνηση στο καθεστώς Ερντογάν, ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του. Ένα δείγμα συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού κράτους στην καταστολή πολιτικών προσφύγων και αγωνιστών.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κατά καιρούς, πολλοί Τούρκοι και Κουρδοι πολιτικοί πρόσφυγες παρενοχλούνται από τις αρχές. Δύσκολα ξεχνιέται και η περίπτωση του πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά που απήχθη το Μάιο του 2013 από αστυνομικούς στη Σόλωνος και μεταφέρθηκε στον Έβρο όπου τον παρέδωσαν στο τουρκικό κράτος παραβιάζοντας ακόμα και τις δικές τους νομότυπες διαδικασίες. Παράλληλα, εδώ και περίπου 1,5 χρόνο έχει διακοπεί η σίτιση (και οποιαδήποτε άλλη μέριμνα) στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Λαυρίου στο οποίο μένουν περισσότεροι από 300 Κούρδοι.

Άμεση απελευθέρωση και χορήγηση πολιτικού ασύλου
στους 9 Τούρκους αγωνιστές

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και όλο τον κόσμο του αγώνα να δείξουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους

Ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους στην Τουρκία

Αθήνα, 28/1/2019


>> από αντίστοιχη διαδήλωση αλληλεγγύης πριν από ένα χρόνο

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.