με αφορμή τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 17 Απρίλη , με αφορμή την καταστρατήγηση της Κυριακάτικης αργίας στο Εμπόριο (και σε άλλους κλάδους)

με αφορμή τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 17 Απρίλη

με αφορμή την καταστρατήγηση της Κυριακάτικης αργίας στο Εμπόριο (και σε άλλους κλάδους)

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Τελικά λείπουν ώρες και μέρες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και γι’ αυτό ο κόσμος δεν ψωνίζει, ή λείπουν τα χρήματα από τις τσέπες των εργαζόμενων;;

Τι πρέπει να γίνει για να μπορούν οι εργαζόμενοι να αγοράζουν τα στοιχειώδη, να ανοίγουν τα καταστήματα Κυριακές και να ξεχειλώσουν τα ωράρια ή να αυξηθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, το επίδομα ανεργίας;;        

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία πάντα λέγαμε, πως είναι απάτη η δήθεν αναγκαιότητα των «απελευθερωμένων» ωραρίων και των Κυριακάτικων ανοιγμάτων… για να αυξηθεί τάχα η κατανάλωση!! Σήμερα με την ακρίβεια να τσακίζει κόκκαλα, με τον μισθό να εξανεμίζεται στο λογαριασμό του ρεύματος και σε ό,τι άλλο μπορεί να ψευτο-καλύψει, η εμμονή στα Κυριακάτικα ανοίγματα «για να καταναλώσει ο κόσμος» (!!!) αποδεικνύεται ακόμη μεγαλύτερη απάτη.

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στο εμπορικό κεφάλαιο εξυπηρετείται με τα διευρυμένα ωράρια, και τίποτα άλλο. Οι ισχυροί να γίνουν ισχυρότεροι. Αυτή είναι η επιδίωξή τους, όμως αυτό περνά πάνω από τις πλάτες των Εμποροϋπαλλήλων. Μας καταδικάζουν σε μια ζωή – λάστιχο, χωρίς δικαιώματα, χωρίς δικαίωμα στην ξεκούραση, στην προσωπική και οικογενειακή ζωή.

Με αγώνες έχει γίνει η Κυριακή αργία,

δεν θα τη χαρίσουμε στην εργοδοσία

Τα αφεντικά και οι κυβερνώντες θέλουν να συνηθίσουμε να εργαζόμαστε χωρίς δικαιώματα…. χωρίς ωράριο, χωρίς συλλογική σύμβαση, με μισθό – χαρτζιλίκι, χωρίς να παίρνουμε ανάσα από την εντατικοποίηση, χωρίς να μας επιτρέπεται να διεκδικήσουμε συλλογικά καλύτερες συνθήκες εργασίας. Σε αυτό το φόντο κολλάει και η υπονόμευση της Κυριακάτικης αργίας. Δουλειά χωρίς δικαιώματα – ζωή χωρίς δικαιώματα. Αυτή είναι η επιδίωξη των εργοδοτών.

Εμείς αντιστεκόμαστε. Υπερασπίζουμε τα δικαιώματά μας, διεκδικούμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας, παλεύουμε για την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί… όλοι/ες μαζί!

Ο νόμος 4808/21 (ο κακόφημος νόμος Χατζηδάκη) που ψηφίστηκε πέρυσι τον Ιούνη, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου ώστε η Κυριακάτικη αργία να χτυπηθεί και σε άλλους κλάδους (εταιρείες logistic, εταιρείες ταχυμεταφορών, τηλεφωνικά κέντρα, φροντιστήρια και κέντρα σπουδών και σε πολλούς ακόμη). Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε οι εργαζόμενοι στο χώρο του Εμπορίου που εδώ και 10 χρόνια λέγαμε, «σήμερα χτυπάνε την Κυριακάτικη αργία στο Εμπόριο, αύριο θα τη χτυπήσουν και σε άλλους κλάδους». 

Τώρα όλοι/ες οι εργαζόμενοι/ες από όλους τους κλάδους να ξεσηκωθούμε για όσα μας ανήκουν. Έχουμε δικαίωμα σε αξιοπρεπή εργασία και μισθό, έχουμε δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο. Δουλεύουμε για να ζούμε, δεν ζούμε για να δουλεύουμε.

Τα αφεντικά με τη στήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων μας κλέβουν κατακτήσεις 100 χρόνων, για να αυξήσουν τα κέρδη τους… πάλι και πάλι για τα κέρδη τους. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία συνεχίζουμε τον αγώνα και οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας στους χώρους εργασίας, στους κλάδους και διακλαδικά. Η συσπείρωση στα σωματεία να είναι η δική μας απάντηση. Η αλληλεγγύη η συναδελφική, στα αφεντικά φέρνει ταραχή!

Ούτε 52, ούτε 32, ούτε και 8! Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά! Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά.

Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Αυξήσεις στους μισθούς – Λιγότερη δουλειά!

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνες με τις ανάγκες μας.


Κατάργηση του αντεργατικού – αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού μας: 

Πρωτομαγιάτικη Διαδήλωση 

Κυριακή 1 Μάη στις 11.00 π.μ. στα Προπύλαια

ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση που οργανώνουν Κλαδικά και Επιχειρησιακά Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα

και πορεία προς τη Βουλή που θα ακολουθήσει

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.